Voeding

Zoals eerder aangegeven op de ‘Mijn verhaal’ pagina ben ik begonnen met een cursus voedingsleer. De reden hiervoor is dat ik ervan overtuigd ben dat voeding en Aloë Vera (dagelijks) heel goed samen gaan.

Waarom Voedingsleer?

Ik wil een volgende stap zetten in mijn carrière, voedingsconsulent. De cursus voedingsleer (samen met Aloë Vera) heeft mij al tot heel veel inzichten gebracht. Anderen helpen door een gezondere (en vooral positievere) levensstijl te creëren. Dit wil ik graag bewerkstelligen met voeding (gebruik van de schijf van vijf), beweging en Aloë Vera.

Aloë Vera bevat veel voedingsstoffen (waaronder vitamines, mineralen, enzymen, aminozuren en nog meer) die belangrijk zijn voor ons lichaam. Deze krijgen wij tegenwoordig niet meer binnen met vers fruit of groente. Begrijp mij niet verkeerd vers fruit en groente zijn nog steeds belangrijk in het voedingspatroon.

Waarom zijn er nog zo weinig voedingsstoffen in vers fruit en groente?

Deze vraag krijg ik elke keer weer te horen. Het is eigenlijk heel gemakkelijk en als je erbij stil staat ook logisch.

Tegenwoordig word het fruit of de groente al geoogst, voordat het alle voedingsstoffen heeft opgenomen, als het nog niet rijp is. De reden hiervoor is dat het op transport moet, dan komt het in de schappen in de supermarkt terecht en vervolgens blijft het daar ook nog een paar dagen liggen. De kleur komt er wel, maar de voedingsstoffen zijn te weinig opgenomen toen het nog met de wortel met de aarde was verbonden.

Dit is de grootste reden waarom er nog maar weinig voedingsstoffen in vers fruit of groente zit. Klinkt dit Logisch?

Het verschil tussen 1985 en 2002

Daarom ben ik met Aloë Vera begonnen om te drinken, naar mate de tijd vorderde merkte ik al voordelen, zoals: meer energie, betere huid, betere spijsvertering, het lopen gaat ook beter en dat zijn er nog maar een paar.

Uiteraard iedereen reageert anders, maar als je het niet probeert zul je ook niet weten of het ook voor jou werkt. Het gaat erom dat jij het heft in eigen handen kunt nemen en jouw levensstijl op een positieve manier kunt beïnvloeden.

Ik moet wel aangeven dat als je medicatie gebruikt dat het verstandig is om eerst je (huis)arts te raadplegen of het wel raadzaam is.

Wil jij meer weten dan vul het contactformulier in dan kunnen we een afspraak maken die voor ons beide schikt.